Continental Racebanden 2018

Continental is bij wielrenners vooral bekend vanwege de alom geprezen Grand Prix 4000, maar het programma voor 2018 omvat veel meer. Verwacht van de Duitser geen revolutie, maar eerder een evolutie van de producten.

In onderstaand schema is te zien dat er vier categorieën zijn en dat de meeste modellen een overlap hebben. Daarnaast is er per categorie ook een onderverdeling naar prijs. Het schema is dan ook een goed startpunt als je op zoek bent naar een nieuw bandje.

Continental banden overzicht

Premium banden

Continental Attack/Force

Continental GP Attack&Force

Het bijzondere aan deze snelle set is het verschil in breedte. Was het voorheen nog 22mm/24mm, ook deze set ontkomt niet aan het breder worden van de banden. Aan de voorkant ligt nu een “smalle” 23mm band wat een aerodynamisch voordeel geeft. Aan de achterkant ligt een 25mm brede band voor meer comfort en grip.

De Attack & Force is ook leverbaar in een tubular uitvoering (22mm/24mm).

Continental Grand Prix 4000 SII

Continental Grand Prix 4000 SII

Wat valt er nog te vertellen over deze band? Het is één van de meest verkochte banden in Nederland en al vaak als testwinnaar tevoorschijn gekomen. Het is niet alleen een snelle band, maar door de Vectran Break ook nog eens een goede lekbestendigheid. Kortom: een echte allrounder en leverbaar in verschillende formaten.
Voor de racefiets is de band leverbaar in een 20mm, 23mm, 25mm en 28mm uitvoering.

Continental Grand Prix TT

Continental Grand Prix TT

Dit is dé band voor een triathlon of een lange tijdrit. Een super snel profiel en toch een goede lekbestendigheid door de Vectran Break. Het is een echte wedstrijdband en uiteraard heeft dit een nadelige invloed op de duurzaamheid.
Leverbaar in 23mm (180 gram) en 25mm (190 gram).

Continental Grand Prix Supersonic

Continental Grand Prix Supersonic

De purist!
Met 140 gram voor de 20mm versie en 150 gram voor de 23mm versie is dit een band voor korte (tijd)ritten. De reductie in gewicht gaat uiteraard ten koste van lekbestendigheid en duurzaamheid.
Continental geeft het zelf al aan: “Rijders moeten de nadelen van deze band vooraf goed afwegen voordat men deze band aanschaft.”

Continental Grand Prix 4Season

Continental Grand Prix 4Season

Zoals de naam al aangeeft is dit een band voor het hele jaar. Met een dubbele Vectran Break en een Duraskin voor de bescherming van de wangen van de band, is dit het stoere broertje van de GP 4000 S II en kan tegen een stootje.
Leverbaar in 23mm, 25mm, 28mm en 32mm uitvoering.

Continental Grand Prix GT

Continental Grand Prix GT

Net als bij de auto’s staat GT voor GranTurismo (klinkt toch beter dan Grand Tour). Een band dus voor lange tochten waarbij duurzaamheid belangrijk is. De BlackChili Compound zorgt voor een goede grip en rolweerstand. De PolyXBreaker en verstrekte wangen dragen bij aan de lekbestendigheid van deze band.
Voor de racefiets is de band leverbaar in een 25mm en 28mm uitvoering.

Continental Grand Prix

Continental Grand Prix

De Grand Prix is de voorvader van de GP 4000 S, maar heeft nog steeds een plek in het gamma van Conti. En terecht!
De band is slechts een fractie zwaarder en heeft een PolyXBreakeri.p.v de VectranBreaker, maar beide modellen delen de BlackChili Compound.
Voor de racefiets is de band leverbaar in een 23mm, 25mm en 28mm uitvoering.

Continental Grand Prix Classic

Continental Grand Prix Classic

Retro is in!
De band is gebaseerd op de Grand Prix en heeft dus dezelfde eigenschappen. Maar door de bruine wang en een oorspronkelijk profiel uit 1982(!) heeft de band een mooi, nostalgische uitstraling. Maar wel met de moderne techniek.
Alleen leverbaar in een 25mm uitvoering.

Continental Gator Hardshell

Continental Gator Hardshell

“Het gepantserdereptiel”
Een beschrijving van Conti zelf, maar het geeft wel aan wat voor een band dit is. Een bredere uitvoering van de PolyXBreaker en extra versterkt met Duraskin zorgen voor een band die geschikt voor de dagelijkse ritten naar en van het werk. Ondanks al die extra bescherming is de band, zeker in de vouwbare versie, niet eens zo heel zwaar.
Voor de racefiets is de band leverbaar in een 23mm, 25mm, 28mm en 32mm uitvoering.

Continental Gatorskin

Continental Gatorskin

Dit is een populaire trainingsband vanwege de duurzaamheid en lekbestendigheid. De band is iets minder goed beschermd dat de Gator Hardshell en moet het doen met de normale PolyX Break en DuraSkin.
Voor de racefiets is de band leverbaar in een 23mm, 25mm, 28mm en 32mm uitvoering.

Performance banden

Continental GrandSport Race

Continental GrandSport Race

Een band uit de “Performance Line” van Continental. Deze banden worden in Azië geproduceerd, waar de duurdere banden in Duitsland worden gemaakt.
Het verschil zit vooral in het gebruikte rubbermengsel voor het loopvlak. Niet het bekende BlackChili wordt gebruikt, maar PureGrip. Daarnaast is ook de lekbestendigheid minder dan bij de duurdere modellen.
Voor de racefiets is de band leverbaar in een 23mm, 25mm, 28mm en 32mm uitvoering.

Continental GrandSport Extra

Continental GrandSport Extra

Een zwaardere uitvoering van de Grand Sport Race met iets meer rubber voor een langere levensduur.
Leverbaar in een 23mm, 25mm, 28mm en 32mm uitvoering

A href="https://protire.nl/continental-ultra-sport-2">Continental UltraSport II

Continental UltraSport II

Een trainingsband uit de “Performance Line” die vaak is gemonteerd op racefietsen uit de goedkopere prijsklasse.
Voor de racefiets is de band leverbaar in een 23mm, 25mm, 28mm en 32mm.

Continental SuperSport Plus

Continental SuperSport Plus

Een bijzondere band vooral bedoeld voor woon/werk-verkeer, fietskoeriers en fixies. Onder het loopvlak is dikke laag elastisch rubber aanwezig waardoor de band vrijwel lekvrij is.
Voor de racefiets is de band leverbaar in een 23mm, 25mm en 28mm.

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.