Hutchinson ElevenSTORM

Hutchinson 11storm Compound

Ongeveer één jaar na de lancering van de laatste Fusion 5 serie komt Hutchinson met een drastische verbetering. Een evolutie zoals ze het zelf noemen. Een nieuwe rubbercompound met de naam 11Storm Infernal Compound. Waarbij we vermelden dat 11 op de schaal van Beaufort de zwaarste classificering is van storm. Nog net geen orkaan.

Hutchinson 11Storm comound

Deze nieuwe compound wordt per direct toegevoegd aan de drie Fusion 5 uitvoeringen (Galactik, Performance, All Season) met hun verschillende varianten (Tubeless, Tubetype en Tubeless ready).

Even ter verduidelijking: Fusion 5 Galactik is de wedstrijdband uit de serie en tevens de lichtste. Deze snelle band zou zo'n 2000 kilomter mee moeten gaan.

De Performance uitvoering is iets zwaarder uitgevoerd door de kevlar versterking maar dit resulteert in een langere levensduur. Deze Tubeless ready versie kwam ook zeer goed uit de rolweerstandtest. 5000 kilometer of meer moet met deze band zeker haalbaar zijn.

Dan is er nog de All Season uitvoering, ook versterkt met Kevlar, maar deze heeft ook een ander profiel voor een optimale grip in alle weersomstandigheden. Deze uitvoering gaat meer dan 6000 kilometer mee.

Meten is weten

Hutchinson heeft drie jaar gedaan over het onderzoek en de ontwikkeling van deze nieuwe compound. Beetje bij beetje werden verschillende eigenschappen bijgeschaafd. Dit alles met behulp van veel labaratorium onderzoek. Meten is immers weten. Een nieuwe mix van ingrediënten zorgen voor een rubbercompound met uitstekende eigenschappen en een breed inzetbereik van de banden. Onderstaande grafiek geeft de verschillen aan tussen de "oude" HDF compound en de nieuwe ElevenSTORM variant.

Hutchinson ElevenSTORM vs HDF

Zoals te zien is wordt er beter gescoord op punten als rolweerstand, duurzaamheid, lekbescherming en comfort. Maar dit zonder concessies te doen aan grip of gewicht.

Vergelijk

In onderstaande grafiek kun je zien hoe de nieuwe Hutchinson ElevenSTORM banden zich verhouden tot directe concurrenten als de Vittoria Corsa, Michelin Power Performance en Continental GP4000 SII.

Hutchinson 11Storm vergelijk

Fusion 5 ElevenSTORM

De Hutchinson Fusion 5 ElevenSTORM banden zijn opgebouwd rond het vertrouwde 127 TPI karkas. Ook de uitvoeringen veranderen niet. Het is enkel de rubbercomound die is verbetert. Dat de banden ook als tubeless-ready variant worden uitgebracht is een bijkomend voordeel. Tubeless-ready banden zijn in de regel makkelijker te monteren dan de echte tubeless banden. Bijkomend voordeel is het gewicht. Tubeless ready banden zijn flexibeler, en zo'n 20 gram lichter dan tubeless banden.

Hutchinson ElevenSTORM banden worden half juni 2017 verwacht.

Wist je trouwens dat Hutchinson dé pionier is op het gebied van Tubeless banden? Zowel op mountainbike als cx gebied zijn ze een van de voorlopers met tubeless en tubeless-ready banden. Bekijk al onze Hutchinson banden.

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.