Pirelli P Zero Velo

Pirelli PZero Velo

Pirelli P Zero banden? Op een fietsbandensite? Ja, echt waar! Pirelli heeft vandaag aangekondigd dat ze terugkeren in de wielersport met een nieuwe Pirelli racefietsband: de Pirelli PZero Velo. Dat is inderdaad dezelfde benaming als de beroemde Formule 1 band, maar dan met de toevoeging Velo. Wij verwachten dat Pirelli dus ook zeker zijn mannetje zal staan in de fietswereld. Pirelli heeft immers ervaring genoeg met banden voor races onder verschillende omstandigheden.

Het is dus niet zo gek dat er, net als in de Formule 1 wordt er gewerkt met verschillende kleuren om het doel van de band aan te geven. Pirelli PZero komt in een zilverkleurige variant voor wedstrijden, een rode versie voor de tijdritten en een blauwe uitvoering als all-season racefietsband. Het verschil tussen deze kleuren zit hem vooral in de gebruikte compound, het profiel op het loopvlak en de daarbij horende rijeigenschappen.

Veel mensen denken bij de naam Pirelli direct aan de Formule 1. Toch is Pirelli al eerder actief geweest in de wielersport. Zo was Pirelli officieel partner van de eerste Giro d’Italia in 1909. Destijds reden er tientallen renners op Pirelli fietsbanden, waaronder Fausto Coppi op zijn Bianchi.

Pirelli P Zero voor de Velo

“Wij kijken er heel erg naar uit om terug te keren in de wielersport”, zegt Antonella Lauriola van Pirelli. “We beschikken over veel kennis en ervaring uit de Formule 1-wereld en dit willen we gebruiken bij het maken van de wielerbanden. We richten ons eerst op de wedstrijdrijders, want dat is voor ons technisch het meest uitdagend. Daarnaast past het goed bij onze race-geschiedenis.”

De Pirelli P Zero Velo banden worden half juni officieel gepresenteerd in het eigen -supermoderne- Pirelli testcentrum in Milaan en zijn naar verwachting beschikbaar vanaf september 2017. We houden je op de hoogte.

Voor meer informatie kun je terecht op de Veloworld website van Pirelli.

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.