Repente zadels

Plotseling was daar een nieuw merk op het gebied van zadels. Repente.

Toch zijn de mensen achter Repente zeker niet nieuw op de zadelmarkt. De oprichters komen van een gerenommeerd Italiaans zadelmerk. Na de nodige onderzoeken zijn ze gekomen tot het huidige aanbod van Repente.

Modulair

Repente zadels zijn uniek door het modulaire systeem. Een Repente zadel bestaat uit een basisframe waarop eenvoudig losse zadeldekjes te monteren zijn. Dankzij het RLS-systeem is het mogelijk om in een paar eenvoudige stappen het bovenste deel van het zadel van de basis te scheiden. Dit maakt het mogelijk om snel van het ene naar het andere model te wisselen, zonder dat het zadel gedemonteerd hoeft te worden.

De verschillende Repente zadeldekjes zijn ontworpen voor een specifiek doel. Zo zijn er dekjes voor lange duurritten, dekjes met meer dempend materiaal voor off-road gebruik of een superlicht aero dekje om gewicht te besparen en snelheid te winnen. Omdat je enkel het bovenste deel kunt vervangen zijn Repente zadels ook nog eens zeer duurzaam.

Repente zadels zijn comfortabel

Drukmeting Repente zadels Drukmeting Repente zadels

Dit wordt onderbouwd door verschillende testen tussen Repente zadels (rechts) en andere zadels van dezelfde prijsklasse en gewicht (links).

Wat de grafiek laat zien is dat de drukpieken in de ischiale botzone aanzienlijk worden verminderd (38% minder druk).

Dit is te danken aan een betere verdeling van gewicht over het hele oppervlak van het zadel en het ‘anatomisch ontwerp’ dat de creatie van het zadel heeft geïnspireerd, uitgaande van de antropometrische studies van man en vrouw.

Repente heeft een uniek design

Dankzij het innovatieve ontwerp heeft Aleena 4.0 de nominatie voor de ADI Design Index® verdiend voor het jaar 2018. De harmonieuze en vloeiende vorm, de centrale opening en de moderne grafische vormgeving hebben de aandacht getrokken van de fans en de nieuwsgierigheid van de internationale pers.

Repente zadels zijn superlicht


Er zijn natuurlijk veel meer ultralichte carbonzadels te vinden, wat maakt Repente dan zo bijzonder?

Hiervoor moeten we even terug naar de basis. Uiteindelijk is er maar één belangrijk element in een zadel; comfort.
Bij veel carbon zadels is juist niet altijd gegarandeerd. Zonder voering in het zadel is het erg moeilijk voor je lichaam om zich aan het zadel aan te passen, laat staan onmogelijk.

De Repente zadeldekjes hebben een dunne laag EVA (een ultralicht elastisch schuim) dat maximaal comfort en gewichtsvermindering garandeert.

Het Repente basisframe is volledig gemaakt uit verschillende soorten carbon, voor maximale stevigheid en een zo laag mogelijk gewicht. Dun en ultrasterk dus.Het basisframe in combinatie met de Aleena cover heeft een totaal gewicht van slechts 130 gram!

Modellen

Repente zadels zijn er in drie uitvoeringen. De snelle Repente Aleena, de veelzijdige Repente Comptus en de comfortabele Repente Kuma. Binnen iedere uitvoering is er keuze in kleuren en designs.

Repente Aleena 4.0Repente Aleena
Repente Comptus Repente Comptus
Repente Kuma Repente Kuma

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.