Schwalbe Addix Compound

De Schwalbe EVO lijn staat al jaren bekend om topkwaliteit mountainbikebanden. In plaats van de profielen te veranderen geeft Schwalbe de bestaande banden uit de Evolution serie een upgrade in de vorm van een nieuwe rubbercompound: ADDIX.

Als bandenfabrikant is men continu bezig om specifieke eigenschappen als grip en rolweerstand, demping en duurzaamheid te verbeteren. Dat klinkt eenvoudig, maar in de praktijk betekent dit vaak: slimme compromissen sluiten. Een verbetering van één eigenschap, gaat namelijk vaak ten koste van een andere. Het doel was dan ook vaak om dichter in de buurt van de perfecte band te komen. Dat kan ook anders dacht men bij Schwalbe.

Schwalbe Addix mengsel

Wat is Addix?

Addix is een nieuwe compound (rubbermengsel) voor de Schwalbe mountainbikebanden uit de Evolution lijn. Addix wordt gecreëerd door verschillende grondstoffen met elkaar te mengen. Door te spelen met verhoudingen kun je de eigenschappen van het rubber beïnvloeden. Maar door juist het mengproces zelf volledig te optimaliseren is men bij Schwalbe in staat om bijna oneindig met mengverhoudingen te kunnen experimenteren. Door deze nieuwe mengtechniek is er een compound ontstaan die punten als grip, rolweerstand en duurzaamheid juist in de breedte aanpakt.

De Addix compound is er in vier varianten. Addix Speed, Addix Speedgrip, Addix Soft en Addix Ultra Soft. Net als in de Formule 1 is iedere compound te herkennen aan een eigen kleur. Wat zijn de verschillen?

Addix Speed

Addix speed is de nieuwe compound voor XC en wedstrijdrijders. Addix Speed houdt namenlijk maar van één ding: snelheid. De rolweerstand is lager dan bij de huidige PaceStar, tegelijkertijd kan Addix Speed meer belast worden en gaan deze banden tot 25% langer mee. Addix Speed banden zijn te herkennen aan een rode streep over de band.

Addix Speedgrip

Addix Speedgrip is de all-round compound. Addix Speedgrip banden zijn breed inzetbaar: Cross Country, All-Mountain en intensieve Trail ritten. Addix Speedgrip vervangt de huidige PaceStar compound en zorgt voor een merkbaar verschil bij intensief gebruik: een betere demping, meer grip en een langere levensduur. Addix Speedgrip varianten zijn te herkennen aan een blauwe streep over de band.

Addix Soft

Addix Soft is, zoals de naam al aangeeft, een zachte Addix compound die bedoeld is voor Enduro en Downhill. De opvolger van de Trailstar compound dus. Addix Soft is ook prima te combineren met andere Addix compounds. Afhankelijk van de omstandigheden kun je bijvoorbeeld kiezen voor meer snelheid: voor Soft, achter Speedgrip. Of meer demping: voor Ultra Soft, achter Soft.

Addix Soft is ook ideaal voor Elektrische MTB’s. De sterke punten 'veel demping en maximale grip' komen ook hier uitstekend tot hun recht. De geoptimaliseerde eigenschappen voor koud weer zorgen ervoor dat ze het hele jaar constant blijven! Addix Soft banden herken je aan de oranje streep.

Addix Ultra Soft

Addix Ultra Soft is dé compound voor extreme Enduro of Downhill ritten. Bij Addix Ultra Soft banden is alles gericht op één doel: maximale demping en maximale grip. De toch al niet verkeerde demping van de huidige VertStar Compound is met de komst van Addix Ultra Soft nog verder verbetert.

Addix Ultra Soft is een extreem zachte compound en zuigt zich als het ware vast aan de bodem en maakt direct contact met de ondergrond. Ook heeft ADDIX Ultra Soft sterk verbeterde eigenschappen voor koud weer en kunnen ze wat betreft grip en demping het hele jaar door worden gebruikt. Ultra Soft banden hebben een paarse streep over de band lopen.

Schwalbe Addix banden

Levertijd
Naar verwachting zullen Schwalbe Addix banden medio juni 2017 verkrijgbaar zijn. Voor meer technische informatie kijk je op de Schwalbe minisite over Addix.

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.