Nieuw: Scope O2 Wielen

Scope O2 wielen

Sinds dat Scope een aantal jaren terug zijn eerste Carbon wielen presenteerde zijn wij stiekem een beetje fan. Dit heeft o.a. de maken met de bouwkwaliteit van de wielen, en de rijervaring die deze wielen je geven. Overal is over nagedacht. Onlangs kondigde Scope een nieuwe wielset aan: Scope O2. Waarbij de O staat voor off-road en het cijfer 2 de hoogte van de velg benaderd. Scope O2 is een off-road wielset voor je mountainbike of gravelbike.

De Eindhovense wielbouwers hebben zo'n anderhalf jaar gedaan over de ontwikkeling van deze nieuwe wielset. Dit met een specifiek doel in het achterhoofd; de beste all-round wielset bieden binnen deze prijsklasse. Waar concurrenten zich vaak toeleggen op één bepaald aspect zoals gewicht of stijfheid heeft men bij Scope juist het hele plaatje in beeld gehouden door alle belangrijke aspecten van een mountainbike wiel mee te nemen in het ontwerp. Deze wielen moeten overall de beste zijn. Een echte all-round wielset dus.

Scope O2 Wielset

Scope O2 wielen zijn opgebouwd met 23 mm hoge velgen en hebben een velgbreedte van 31 mm extern en 25 mm intern. Hiermee zijn ze dus prima geschikt om banden met een groot volume op te monteren. Tijdens de carbon opbouw is er gebruik gemaakt van Scopes's eigen Local Reinforcement Technology (LRT). Dit houd in dat de verstevigingen zijn aangebracht bij het spaakgat, om zo de wanddikte tussen de spaakgaten dunner te kunnen houden. Dit maakt de wielen zo'n 10% lichter dan traditioneel opgebouwde wielen.

De velgen zelf zijn a-symmetrisch en hebben een off-set van 3 mm. Dit zorgt er voor dat de spaakspanning aan beide kanten (aangedreven- en niet aangedreven zijde) nagenoeg gelijk is, wat weer bevorderlijk is voor de duurzaamheid en stijfheid van het wiel.

Tubeless ready

Scope O2 wielen zijn voorzien van een tubeless-ready velgbed dat is ontwikkeld in samenwerking met Schwalbe, om een zo goed mogelijke passing van de band te garanderen, ook bij lagere bandendruk.

Scope O2 wielen met Local Reinforcement Technology

Scope naven

Omdat ze bij Scope vinden dan je een wiel het beste kunt ontwikkelen als één geheel, zijn de gebruikte naven ook door Scope zelf ontwikkeld. De aluminium naven zijn voorzien van een 4-pals systeem, voor Scope ontworpen SKF lagers en vallen op door een extra brede flens (61 mm bij de achternaaf). Dit, in combinatie met de off-set van de velgen maken deze set tot een lichte, stijve maar ook robuuste wielset. De gebruikte lagers zijn van SKF.
Net als bij de Scope racewielen is er ook een upgrade mogelijk naar CeramicSpeed lagers.

Scope O2 achternaaf met een 4-pals systeem

Er komen twee varianten: een reguliere versie (100x15 mm steekas voor / 142x12 mm steekas achter) en een 'boost' versie (110x15 mm steekas voor / 148 x 12 mm steekas achter). Beiden met de keuze tussen een Shimano of Sram XD body.

Scope O2 wielset weegt 1380 gram (set) en kost € 1398,00. Scope O2 wielen zijn beschikbaar medio december 2017.

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.