Vittoria Terreno Wet G+ Tubular

Heb je vragen?
  • Scherpe prijzen
  • Keuze hulp
  • Alleen topkwaliteit
  • Afhalen mogelijk
  • Goede klantenservice
  • Snelle verzending
Vittoria

Verwachte levertijd:

Kies eerst een uitvoering

€ 81,95

€ 79,95

Inclusief 21% btw


Productinformatie

Vittoria Terreno Wet G+ Tubular

Vittoria Terreno Wet Tubular kun je inzetten als het écht modderig wordt. Vittoria Terreno Wet is een crosstube die is ontwikkeld in samenwerking met verschillende toprenners. De noppen zo geplaatst dat er genoeg afvoermogelijkheden ontstaan om vuil sneller te kunnen afvoeren. Dit alles zonder al te veel in te boeten op de rolweerstand. Verder zijn de zijwanden verstevigd met kevlar, om de band meer stevigheid te geven bij het rijden met lage druk. De PRB® 2.0 lekbescherming van aramidemateriaal beschermt het loopvlak tegen lekrijden.

Vittoria Terreno Wet Tubular is een echte modderspecialist en is opgebouwd rond een soepel 320 TPI katoenen karkas. Dit maakt dat de tube soepel is en ook zo aanvoelt.

3 Compounds (3C)
Vittoria 3C is een compound die is opgebouwd uit drie verschillende (lagen) andere compounds in het loopvlak. Het laagsgewijs opbouwen geeft de mogelijkheid om het loopvlak en de zijwanden andere eigenschappen mee te geven zodat de prestaties van de band onder alle omstandigheden optimaal zullen zijn.

Isotech G+
Vittoria's unieke compound is bij deze band versterkt met grafeen via de revolutionaire G+ techniek. Door grafeen (het dunste materiaal ter wereld, maar zo sterk als staal) zijn compromissen verleden tijd. Supersnel, volop grip, uitermate duurzaam en verminderd slijtagegevoelig. Het meest unieke is nog dat de moleculen in de compound dynamisch zijn. Ga je rechtdoor dan gaan ze voor snelheid. Rem je af, dan veranderd hun vorm zodat er meer grip is. Misschien moeilijk te begrijpen als je geen scheikundeknobbel hebt, maar het werkt wel.

Specificaties

Product

Naam Vittoria Terreno Wet G+ Tubular
Merk Vittoria

Eigenschappen

Soort band Tube
Kleur Beige
Gewicht 440 gram
TPI 320
Casing / karkas Corespun Cotton
Compound 3C
Uitvoering Isotech
Reviews

Schrijf zelf een review over Vittoria Terreno Wet G+ Tubular

Wat zijn jouw ervaringen met Vittoria Terreno Wet G+ Tubular?
  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering
FAQ

Vragen over Vittoria Terreno Wet G+ Tubular

Wat is een tubular band?
Een tubular band of kortweg tube is een band waarbij de binnenband in een - vaak katoenen - buitenband is genaaid. De band en binnenband zijn dus een geheel. Er is geen hieldraad om de band ergens achter te haken, een tubular band is compleet rond. Dit maakt dat je een tubular band alleen op een hiervoor bestemde (tubular) velg kunt monteren door deze op de velg te lijmen.
Wat is het voordeel van een tubular band?

Het rijden met een tubular band heeft een aantal voordelen. Deze voordelen verschillen per discipline.

Wielrennen: doordat de velg geen opstaande randen heeft, kun je een tube op hogere druk brengen dan een clincher (vouwband). Een bandenspanning van 9-10 bar is over het algemeen geen probleem. Een ander voordeel is dat je bij een lekke band of leegloper langer door kunt rijden zonder je velg te beschadigen. De tube zit immers aan de velg gelijmd en kan niet van de velg aflopen.

Veldrijden: doordat de band aan de velg gelijmd is kan deze niet van de velg aflopen. Hierdoor kun je in het veldrijden juist met extreem lage bandendruk rijden, lager dan met een clincher band. Een lage bandendruk geeft meer grip. Rijden met een tube verkleint ook de kans op een stootlek, omdat de band niet kan knellen tussen de opstaande velgrand.

Zijn er ook nadelen aan een tubular band?

Het vervangen van een tube kost meer tijd dan het vervangen van een normale buitenband. Je zult eerst de oude lijmresten moeten verwijderen, de velg moeten opschuren om hierna meerdere lagen nieuwe lijm aan te brengen (welke tussentijds moet drogen). Pas hierna kun je de nieuwe tube lijmen. Houdt rekening met minimaal 24 uur voor het vervangen van een tube.

Een ander nadeel is dat tubes over het algemeen duurder zijn in aanschaf dan draad- of vouwbanden.