Scope O2 Wielset

Heb je vragen?
  • Scherpe prijzen
  • Keuze hulp
  • Alleen topkwaliteit
  • Afhalen mogelijk
  • Goede klantenservice
  • Snelle verzending
Scope

Verwachte levertijd:

Kies eerst een uitvoering

€ 1.398,00
Inclusief 21% btw
Productinformatie

Scope O2 Wielset

Scope O2 Carbon MTB wielset is een topklasse wielset voor je gravelbike of mountanbike. Deze in Nederland ontwikkelde wielset is ontworpen als de beste off-road wielset in zijn klasse.
Waar concurrenten zich vaak toeleggen op één bepaald aspect zoals gewicht of stijfheid heeft men bij Scope juist het hele plaatje in beeld gehouden door alle belangrijke aspecten van een mountainbike wiel mee te nemen in het ontwerp. Deze wielen moeten overall de beste zijn. Een echte all-round wielset dus.

De 31 mm brede (25 mm intern) wielen zijn asymmetrisch opgebouwd, met een off-set van 3 mm. Dit resulteert in een stijf wiel met vrijwel overal gelijke spaakspanning. De velgbreedte zorgt ervoor dat banden met een groter volume makkelijker te monteren zijn, en beter in de velg vallen.

Hoge stijfheid

Net als bij de racewielen van Scope hebben ze ook voor de Mountainbike wielset hun eigen naven ontworpen. Bij Scope vinden ze dat een wiel moet worden ontworpen als één geheel en niet als losse onderdelen. Hierdoor is met in staat om de geometrie van de naven aan te passen zodat de meest optimale spaakspanning kan worden bereikt.

De AL7075 aluminium naven hebben een extra brede flens (61 mm voor de achternaaf) die we wielen een laterale stijfheid van 51 N/mm geeft bij een 2:1 spaakpatroon. Een 3 mm offset in de velg zorgt dat de spaakspanning tussen aangedreven zijde en niet aangedreven zijde nagenoeg gelijk is. Dit zorgt voor een stijver wiel, dat ook nog eens robuust en duurzaam is. De binnenzijde is voorzien van een 4-pals systeem dat zorgt voor precies aangrijpen. De Scope naven zijn voor zien van SKF industrielagers, speciaal voor Scope ontwikkeld. Optioneel zijn er Ceramic Speed lagers beschikbaar.

Local Reinforcement Technology (LRT)

Volgens Scope is duurzaamheid belangrijker dan gewicht. Met deze visie in gedachten zijn er bewuste keuzes gemaakt bij het kiezen van lagers, afdichting, spaken en het velgprofiel. En om het beste all-round wiel te kunnen zijn is Sope's eigen Local Reinforcement Technology (LRT) ontwikkeld. Deze productietechniek zorgt voor verstevigingen in de velg rond de spaakgaten, terwijl normaal de hele omgeving van het spaakgat is versterkt.
Door gebruik te maken van LRT kan men de wanddikte van de velg minder maken om 10% aan gewicht te besparen. Met een gewicht van 1380 gram voor de set is, zeker gezien de velgbreedte en het tubeless-ready systeem zeker uniek in de markt!

Tubeless ready

Het velgprofiel van de Scope O2 wielen beschikt over een 25 mm brede (intern) tubeless-ready velgbed zonder hoeken. Dit systeem is ontwikkeld in samenwerking met Schwalbe voor een makkelijke montage van de banden, maar ook voor betere prestaties met hoge of juist lage bandendruk.

Configuraties

Scope O2 wielset is verkrijgbaar in twee uitvoeringen:
Standaard: 100x15 mm steekas / 142x12 mm steekas
Boost: 110x15 mm steekas / 148 x 12 mm steekas

Bekijk alle Scope wielen

Specificaties

Product

Naam Scope O2 Wielset
Merk Scope

Eigenschappen

Materiaal velg Carbon
Geschikt voor Schijfrem
Remschijfbevestiging Centerlock
Gewicht 1380 gram
Velgbreedte 25 mm
Velghoogte 23 mm
Spaken Sapim Laser
Naven Scope AL7075
Reviews

Schrijf zelf een review over Scope O2 Wielset

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

FAQ

Vragen over Scope O2 Wielset

Er zijn nog geen vragen gesteld over Scope O2 Wielset.