Zipp Tangente SL Speed Tubular

Heb je vragen?
  • Scherpe prijzen
  • Keuze hulp
  • Alleen topkwaliteit
  • Afhalen mogelijk
  • Goede klantenservice
  • Snelle verzending
Zipp

Verwachte levertijd:

Kies eerst een uitvoering

€ 107,00

€ 82,95

Inclusief 21% btw

* Verplichte velden

Veilig betalen
Productinformatie

Zipp Tangente SL Speed Tubular

Zipp Tangente SL Speed Tubular is een snelle wedstrijdtube van Zipp. Het soepele, 320 TPI katoenen karkas maakt deze tube mooi bolt en dus veel grip en stabilietit geeft in de bochten. Zipp zou Zipp niet zijn als de aerodynamica niet dik in orde was.

Het loopvlak van de Zipp Tangente SL Speed Tubular is voorzien van een nieuw 'aero' profiel wat moet helpen om de rolweerstand nog meer te beperken. Onder het loopvlak is een lekbeschermingslaag aangebracht om lekrijden zoveel mogelijk te beperken.

Specificaties

Product

Naam Zipp Tangente SL Speed Tubular
Merk Zipp

Eigenschappen

Soort band Buitenband
Type band Tubular
Kleur Zwart
Gewicht 265 gram
Bandenspanning (bar) 8-10 Bar
TPI 320
Reviews

Schrijf zelf een review over Zipp Tangente SL Speed Tubular

Wat zijn jouw ervaringen met Zipp Tangente SL Speed Tubular?
  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Waardering
FAQ

Vragen over Zipp Tangente SL Speed Tubular

Wat is een tubular band?
Een tubular band of kortweg tube is een band waarbij de binnenband in een - vaak katoenen - buitenband is genaaid. De band en binnenband zijn dus een geheel. Er is geen hieldraad om de band ergens achter te haken, een tubular band is compleet rond. Dit maakt dat je een tubular band alleen op een hiervoor bestemde (tubular) velg kunt monteren door deze op de velg te lijmen.
Wat is het voordeel van een tubular band?

Het rijden met een tubular band heeft een aantal voordelen. Deze voordelen verschillen per discipline.

Wielrennen: doordat de velg geen opstaande randen heeft, kun je een tube op hogere druk brengen dan een clincher (vouwband). Een bandenspanning van 9-10 bar is over het algemeen geen probleem. Een ander voordeel is dat je bij een lekke band of leegloper langer door kunt rijden zonder je velg te beschadigen. De tube zit immers aan de velg gelijmd en kan niet van de velg aflopen.

Veldrijden: doordat de band aan de velg gelijmd is kan deze niet van de velg aflopen. Hierdoor kun je in het veldrijden juist met extreem lage bandendruk rijden, lager dan met een clincher band. Een lage bandendruk geeft meer grip. Rijden met een tube verkleint ook de kans op een stootlek, omdat de band niet kan knellen tussen de opstaande velgrand.

Zijn er ook nadelen aan een tubular band?

Het vervangen van een tube kost meer tijd dan het vervangen van een normale buitenband. Je zult eerst de oude lijmresten moeten verwijderen, de velg moeten opschuren om hierna meerdere lagen nieuwe lijm aan te brengen (welke tussentijds moet drogen). Pas hierna kun je de nieuwe tube lijmen. Houdt rekening met minimaal 24 uur voor het vervangen van een tube.

Een ander nadeel is dat tubes over het algemeen duurder zijn in aanschaf dan draad- of vouwbanden.